10' προετοιμασία
25' τηγάνισμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ροφό τηγανητό πρώτα αλατοπιπερώνουμε το ψάρι.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ.
  3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα 50 γρ. αλάτι μέσα στο νερό μέχρι να διαλυθεί, ώστε να δημιουργήσουμε μια άλμη.
  4. Βυθίζουμε όλα τα κομμάτια του ροφού στην άλμη και τα αφήνουμε για 1 λεπτό.
  5. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ένα κομμάτι και το αλευρώνουμε σχολαστικά, πατώντας το με τα χέρια μας ώστε να κολλήσει το αλεύρι επάνω του. Συνεχίζουμε μέχρι να αλευρώσουμε όλα τα κομμάτια.
  6. Σε μέτρια κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 3/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  7. Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι ψαριού, το βουτάμε ξανά μέσα στην άλμη στιγμιαία και το βάζουμε αμέσως στο τηγάνι. *
  8. Τηγανίζουμε το ψάρι σε δόσεις για περίπου 4 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα.
  9. Βγάζουμε το ψάρι με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί.

Μυστικά

* Με αυτό το κόλπο θα καταφέρουμε να δημιουργηθεί ένα είδος «κόλλας» με το αλεύρι και την άλμη και το ψάρι θα κάνει μια χρυσαφένια, τραγανή κρούστα. Με αυτή την τεχνική τηγανίσματος μπορούμε να κάνουμε και λαχανικά, αλλά και καλαμάρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 171.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών