Μπορεί μια τόσο γευστική συνταγή, σαν τη συγκεκριμένη, να αποτελέσει μέρος μια δίαιτας αδυνατίσματος; Και βέβαια, αρκεί να επιλέγουμε να χάσουμε βάρος ακολουθώντας μία ισορροπημένη διατροφή.
10'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σάλτσα πέστο:
- - - - Agrino Brown Γεμιστά QR Code from Agrino Company on Vimeo.
Διαδικασία
- Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά για το πέστο, το βασιλικό, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάμε καλά.
- Κόβουμε τα φιλέτα στήθος σε μικρές μπουκιές.
- Τοποθετούμε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά.
- Όταν βράσει προσθέτουμε τα 2 σακουλάκια καστανό ρύζι για πιλάφι Agrino 10’.
- Παράλληλα τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε τις μπουκιές στήθος κοτόπουλο για 3-4’, πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτουμε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.
- Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 1-2’ και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Όταν το ρύζι είναι έτοιμο το αποσύρουμε από την κατσαρόλα, το αφήνουμε να στραγγίξει λίγο και σχίζοντας την ειδική εγκοπή κάθετα το ρίχνουμε στο τηγάνι με το κοτόπουλο.
- Προσθέτουμε το πέστο βασιλικού, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με λίγες φλοίδες παρμεζάνας.