Μπορεί μια τόσο γευστική συνταγή, σαν τη συγκεκριμένη, να αποτελέσει μέρος μια δίαιτας αδυνατίσματος; Και βέβαια, αρκεί να επιλέγουμε να χάσουμε βάρος ακολουθώντας μία ισορροπημένη διατροφή.

10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα πέστο:

  -   -   - - Agrino Brown Γεμιστά QR Code from Agrino Company on Vimeo.

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά για το πέστο, το βασιλικό, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάμε καλά.
  2. Κόβουμε τα φιλέτα στήθος σε μικρές μπουκιές.
  3. Τοποθετούμε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά.
  4. Όταν βράσει προσθέτουμε τα 2 σακουλάκια καστανό ρύζι για πιλάφι Agrino 10’.
  5. Παράλληλα τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  6. Σοτάρουμε τις μπουκιές στήθος κοτόπουλο για 3-4’, πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτουμε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.
  7. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 1-2’ και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  8. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο το αποσύρουμε από την κατσαρόλα, το αφήνουμε να στραγγίξει λίγο και σχίζοντας την ειδική εγκοπή κάθετα το ρίχνουμε στο τηγάνι με το κοτόπουλο.
  9. Προσθέτουμε το πέστο βασιλικού, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με λίγες φλοίδες παρμεζάνας.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών