15' προετοιμασία
22' μαγείρεμα
Σύνολο: 37 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6 - 8

Διαδικασία

  1. Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 800 ml νερό, μία πρέζα αλάτι και το καστανό ρύζι Agrino. Το αφήνουμε να βράσει για 10’. Σουρώνουμε το ρύζι και το ξαναβάζουμε στο ίδιο κατσαρολάκι μαζί με το γάλα και τη βανίλια. Τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήνουμε να βράσει για άλλα 10-12’. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τη ζάχαρη μαζί με τους κρόκους και με ένα σύρμα τους χτυπάμε μέχρι να ξεκινήσουν να ασπρίζουν. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα υγρά στο μείγμα με το αυγό ανακατεύοντας έντονα και συνεχόμενα για να μην ψηθούν οι κρόκοι. Μόλις οι κρόκοι έρθουν στην ίδια θερμοκρασία με το μείγμα, τοποθετούμε πάλι το περιεχόμενο του μπολ στο κατσαρολάκι μαζί με το έλαιο λεβάντας και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει το ρυζόγαλο. Αποσύρουμε από τη φωτιά, μοιράζουμε ισομερώς σε μπολάκια και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν το βάλουμε στο ψυγείο. Για παραδοσιακό ρυζόγαλο, αντί για έλαιο λεβάντας χρησιμοποιούμε απλά φρεσκοτριμμένη κανέλα.
  2. Διατροφική Αξία: Καστανό ρύζι και γάλα σε μια απόλυτη διατροφική «συνέργεια»! Ένα από τα θρεπτικότερα γλυκίσματα για μικρούς και μεγάλους. Πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και υδατάνθρακες για ενέργεια, αλλά και βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και απαραίτητα ιχνοστοιχεία!

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών