25' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Βράζουμε άφθονο αλατισμένο νερό σε δύο μεγάλες κατσαρόλες και όταν κοχλάσει ρίχνουμε τα αμπελοφάσουλα και τα βράζουμε για περίπου 8- 10 λεπτά. Κάνουμε τη διαδικασία σε δύο κατσαρόλες, για να μην πέσει η θερμοκρασία του νερού όταν βάλουμε τα φασολάκια και να βράσουν σωστά.
  2. Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει παγάκια. Έτσι θα σταματήσει ο βρασμός και θα διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους.
  3. Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε πάνω σε καθαρή πετσέτα και τα πιέζουμε με την πετσέτα ώστε να στραγγίξουν από τα πολλά υγρά τους.
  4. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τα πομοντόρια, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
  5. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σκορπίζουμε από πάνω το τριμμένο τυρί, τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.

Μυστικά

*Πικάντικο τυρί, ωριμασμένο μέσα σε οινολάσπη, που φτιάχνεται στην Κω, τη Λέρο, τη Σίφνο, την Κίμωλο και άλλα νησιά. Το αναζητάμε σε ντελικατέσεν και καλά μπακάλικα ή το αντικαθιστούμε με άλλο πικάντικο τυρί.

Ένα δροσερό λευκό κρασί με καλή οξύτητα, όπως είναι η μαντινεία.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 52.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών