
25'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Βράζουμε άφθονο αλατισμένο νερό σε δύο μεγάλες κατσαρόλες και όταν κοχλάσει ρίχνουμε τα αμπελοφάσουλα και τα βράζουμε για περίπου 8- 10 λεπτά. Κάνουμε τη διαδικασία σε δύο κατσαρόλες, για να μην πέσει η θερμοκρασία του νερού όταν βάλουμε τα φασολάκια και να βράσουν σωστά.
- Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει παγάκια. Έτσι θα σταματήσει ο βρασμός και θα διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους.
- Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε πάνω σε καθαρή πετσέτα και τα πιέζουμε με την πετσέτα ώστε να στραγγίξουν από τα πολλά υγρά τους.
- Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τα πομοντόρια, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
- Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σκορπίζουμε από πάνω το τριμμένο τυρί, τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.
Μυστικά
*Πικάντικο τυρί, ωριμασμένο μέσα σε οινολάσπη, που φτιάχνεται στην Κω, τη Λέρο, τη Σίφνο, την Κίμωλο και άλλα νησιά. Το αναζητάμε σε ντελικατέσεν και καλά μπακάλικα ή το αντικαθιστούμε με άλλο πικάντικο τυρί.
Ένα δροσερό λευκό κρασί με καλή οξύτητα, όπως είναι η μαντινεία.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 52.