Για τη σαλάτα αυτή χρησιµοποιούµε τα µικρότερα ραπανάκια που µπορούµε να βρούµε. Συνδυάζοντας τα ραπανάκια µε φιστίκια πίνατς, πετυχαίνουµε τραγανή υφή και πικάντικη γεύση. Σερβίρεται ως συνοδευτικό.

10' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Πλένουµε τα ραπανάκια και αφαιρούµε τις άκρες τους. Κόβουµε το καθένα στα τέσσερα ή στα οκτώ.
  2. Ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι, σε µέτρια φωτιά, προσθέτουµε το κύµινο και τους σπόρους µουστάρδας, το σκεπάζουµε και το ανακινούµε µέχρι οι σπόροι να αρχίσουν να σκάνε.
  3. Προσθέτουµε στο κατσαρολάκι τη σκόνη σκόρδου, τον κουρκουµά και το αλάτι, κατεβάζουµε από τη φωτιά, προσθέτουµε τον χυµό λεµονιού, ανακατεύουµε και το βάζουµε στην άκρη για να κρυώσει. Αµέσως πριν σερβίρουµε, βάζουµε τα ραπανάκια και τα φιστίκια σε ένα µπολ, περιχύνουµε µε το ντρέσινγκ και ανακατεύουµε καλά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών