Μια πρωτότυπη ιδέα σερβιρίσματος για μια πολύ νόστιμη σαλάτα.

20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για όση ώρα ορίζουν οι οδηγίες της συσκευασίας ή μέχρι να γίνουν al dente. Τα τελευταία 3 λεπτά του βρασίματος των ζυμαρικών, ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τον αρακά. Ο αρακάς δεν πρέπει να βράσει περισσότερο - πρέπει να μείνει σχετικά τραγανός. Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό ώστε να κρυώσουν. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
  2. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα, χτυπώντας όλα τα υλικά στο μούλτι. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ελαιόλαδο επιπλέον για να διευκολύνουμε την πολτοποίηση.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τον αρακά, την πιπεριά και όση από τη σάλτσα επιθυμούμε, ανάλογα με το πόσο έντονο θέλουμε το αποτέλεσμα. Ελέγχουμε το αλάτι, προσθέτουμε το σχοινόπρασο και το ξύσμα, κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα και μοιράζουμε τη σαλάτα στα βάζα.
  4. Συμβουλή: Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να σερβίρουμε και άλλες σαλάτες αλλά και σούπες, πουρέδες λαχανικών ακόμα κι επιδόρπια.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών