40' προετοιμασία
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4 - 6

Για τη σαλάτα

Για τα κρουτόν

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Κρουτόν: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140° C. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο για 20 δευτερόλεπτα, σε μέτρια φωτιά. Προσέχουμε να μη ροδίσει το σκόρδο και πικρίσει, αλλά απλώς να αρωματίσει το λάδι. Προσθέτουμε τους κύβους ψωμιού και τους σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν. Μετά, τους στρώνουμε σε ένα ταψάκι και τους ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανοί και να ροδίσουν. Τους μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας και τους αφήνουμε να στραγγίξουν και να κρυώσουν.
  2. Σάλτσα: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι μέχρι να πάρουμε μια λεία σάλτσα, την οποία μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ, όπου θα χωράνε και τα σαλατικά. Σαλάτα: Ρίχνουμε στο μπολ με τη σάλτσα τα σαλατικά, ανακατεύουμε και τέλος σκορπίζουμε τις φλούδες παρμεζάνας και τα κρουτόν. Σερβίρουμε αμέσως.
  3. Μυστικό: Αν θέλουμε να κάνουμε τη σαλάτα πιο χορταστική, προσθέτουμε 1 φιλέτο κοτόπουλου ψητό, κομμένο σε λεπτές φέτες.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών