20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 2 τάρτες

Διαδικασία

  1. Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνετε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
  2. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Βάζετε τα μανιτάρια και την κολοκύθα σε ένα ταψί, τα ραντίζετε με δυο-τρεις κουταλιές ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και πιπέρι και τα ψήνετε για περίπου 15 λεπτά. Κόβετε την κάθε σφολιάτα σε δύο δίσκους (22 εκ. και 16 εκ.) Λαδώνετε ελαφρώς μια φόρμα που ανοίγει και απλώνετε τον μεγάλο δίσκο. Πασπαλίζετε τη βάση με λίγη φρυγανιά. Απλώνετε από πάνω μανιτάρια. Καλύπτετε με φέτες κολοκύθας. Πασπαλίζετε με θυμάρι. Βάζετε μια ροδέλα καπνιστό τυρί. Σκεπάζετε το τυρί με μανιτάρια και από πάνω ξαναβάζετε φέτες κολοκύθας. Κλείνετε την πρώτη τάρτα με τον έναν μικρό δίσκο σφολιάτας και πιέζετε καλά τις άκρες. Χαράζετε σε δύο σημεία την επιφάνεια. Αλείφετε την τάρτα με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζετε με σουσάμι. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για την άλλη τάρτα.
  3. Ψήνετε τις τάρτες για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τις αφήνετε να κρυώσουν 5 - 10 λεπτά, τις ξεφορμάρετε και τις σερβίρετε ζεστές.
  4. Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε… Πέτυχε!

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών