Αγοράζουμε φρέσκο ψάρι από τον ιχθυοπώλη μας για να ετοιμάσουμε ένα καλοκαιρινό πιάτο με θαλασσινό άρωμα.

10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4 - 6

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι (που να χωράει τα ψάρια) ή σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι την κάππαρη και το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά. Μετά προσθέτουμε την ντομάτα, τις λιαστές ντομάτες, τα σκόρδα, το θυμάρι, τη ματζουράνα, το ξίδι και αλατοπίπερο. Μόλις πάρουν μια βράση, προσθέτουμε 100 ml νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 6 - 7 λεπτά. Προσθέτουμε τα ψάρια και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά. Στα μισά του χρόνου γυρίζουμε τα ψάρια και ξανασκεπάζουμε με το καπάκι. Συνοδεύουμε με ένα απλό πιλάφι.
  2. Στο ποτήρι μας: Πολύπλοκο πιάτο, θέλει ένα κρασί με προσωπικότητα για να συνοδοιπορήσει. Διαλέγω ένα ροζέ από Ξινόμαυρο ή ένα δροσερό Pinot Noir.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών