Αυτά τα μαλακά, απίθανα μπισκότα με Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΑΛΛΑΤΙΝΗ καλύπτονται με άχνη ζάχαρη πριν ψηθούν έτσι που μοιάζουν χιονισμένα. Από κάτω όμως κρύβουν μια μαλακή καρδιά από σοκολάτα που λιώνει στο στόμα.

20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 50 τεμ.

Διαδικασία

  1. Χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνετε τα αβγά ένα – ένα, την λιωμένη σοκολάτα και το γάλα. Κατόπιν ρίχνετε το αλεύρι, το κακάο, την μπέικιν και τα μπαχαρικά και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να αναμειχθούν. Σκεπάζετε την ζύμη και την αφήνετε στο ψυγείο για 3 ώρες.
  2. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (ή 160 με αέρα). Πλάθετε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα ρολάρετε στην ζάχαρη άχνη.
  3. Τοποθετείτε τις μπαλίτσες σε ταψί που έχετε καλύψει με χαρτί φούρνου αφήνοντας χώρο ανάμεσά τους. Ψήνετε για 15 λεπτά περίπου (να παραμείνουν μαλακά στο κέντρο). 

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών