Μπορεί ο Προυστ να εξυμνούσε τις κανονικές μαντλέν, αλλά δεν είχε δοκιμάσει αυτές. Είναι φουλ σοκολατένιες, αφράτες και μαλακές – τόσο που σχεδόν λιώνουν στο στόμα. Το μυστικό τους; Η Φαρίνα ΑΛΛΑΤΙΝΗ φυσικά!

30' προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 42 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για περίπου 18 τμχ

Για το γλάσο

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τις μαντλέν με έναν αυγοδάρτη. Μοιράζουμε το μείγμα στις ειδικές φόρμες σε σχήμα αχιβάδας, αφού τις βουτυρώσουμε και τις αλευρώσουμε, γεμίζοντάς τες κατά τα 3/4.
  2. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μίνι θήκες για μάφιν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 10-12 λεπτά. Ξεφορμάρουμε, αφήνουμε να κρυώσουν και τις βουτάμε μέχρι τη μέση στη λιωμένη κουβερτούρα.
  3. Πασπαλίζουμε την σοκολατένια πλευρά με το κοπανισμένο φιστίκι και αφήνουμε τις μαντλέν πάνω σε λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσει το γλάσο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών