Ετοιμάζουμε στο πι και φι ένα πιάτο νόστιμο, θρεπτικό και ελαφρύ.
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 2Για τη μαρινάδα
Για την πατατοσαλάτα
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Βάζουμε το ψάρι σε μια σακούλα τροφίμων μαζί με τους χυμούς και το ελαιόλαδο.
- Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και κλείνουμε τη σακούλα.
- Αφήνουμε το σολομό να μαριναριστεί για 5-6 λεπτά και στη συνέχεια τον βάζουμε μαζί με τη μαρινάδα του σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τον ψήνουμε για περίπου 8 - 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει.
- Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στα 2 ή στα 4 (αναλόγως του μεγέθους) και τις βράζουμε για περίπου 15 λεπτά.
- Τις στραγγίζουμε, τις βάζουμε σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε καλά, προσθέτουμε την κάππαρη, τον άνηθο, τη μουστάρδα, το λεμόνι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε το σολομό με τις πατάτες και περιχύνουμε με το ζουμί από το ψήσιμο και 1 κουτ.
- σούπας φρέσκο ελαιόλαδο.