Απλό, γρήγορο κι όμως ιδιαίτερα μυρωδάτο και γευστικό. Η καλή μαγειρική δεν είναι πάντοτε χρονοβόρα. Ούτε δύσκολη.

15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του σολομού και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 10 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και βάζουμε μέσα τα φιλέτα του ψαριού. Ανακατεύουμε να πάει παντού το μείγμα. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να νοστιμίσει το ψάρι.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόχαρτο και ακουμπάμε τα φιλέτα. Όση μαρινάδα έχει μείνει στο μπολ, την απλώνουμε πάνω στα φιλέτα. Φουρνίζουμε τα ταψί και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ψάρι καταπώς θέλουμε.
  3. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με πατατοσαλάτα με μουστάρδα, κρεμμύδια καραμελωμένα και ροζ πιπέρι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών