30' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για ταψί περίπου 32 x 37 εκ.

Για το σιρόπι

Διαδικασία

  1. Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνετε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε το ταψί.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια με τη φρυγανιά, την κανέλα και το γαρίφαλο. Σε μια λεία επιφάνεια απλώνουμε ένα φύλλο, το βουτυρώνουμε και το διπλώνουμε στη μέση, ώστε να φτιάξουμε ένα μακρόστενο ορθογώνιο. Σκορπίζουμε ομοιόμορφα λίγη από τη γέμιση καρυδιού, βάζουμε τη βέργα στην άκρη του ορθογώνιου και το τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό γύρω από τη βέργα. Μεταφέρουμε στο ταψί και βγάζουμε προσεκτικά τη βέργα, σουρώνοντας το ρολό. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Τακτοποιούμε τα ρολά το ένα δίπλα στο άλλο και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Ξεφουρνίζουμε και ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βράζουμε 700 ml νερό με τη ζάχαρη, τη λεμονόφλουδα και την κανέλα για 5 λεπτά, από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Ρίχνουμε το λεμόνι, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και τραβάμε από τη φωτιά. Αφαιρούμε τη φλούδα και την κανέλα και περιχύνουμε το ζεστό γλυκό με το σιρόπι. Το αφήνουμε 1 ώρα να απορροφήσει το σιρόπι και σερβίρουμε.
  4. Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε… Πέτυχε!

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών