![Το μενού της εβδομάδας: Από μαυρομάτικα με γαύρο και ψητά ντοματίνια μέχρι κόκορα κοκκινιστό με μακαρόνια](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2016/05/mayromatika-fasolia-piaz-me-gayro-kai-psita-ntomatinia-gastronomos-420x560.jpg?v=1669230586)
20'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Σοτάρετε με βούτυρο και ελαιόλαδο το πράσο, το κρεμμύδι και το μπέικον σε κομματάκια.
- Προσθέτετε τις πατάτες κομμένες σε κύβους, ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί.
- Προσθέτετε τα κάστανα, το ζωμό κοτόπουλου, το αλάτι και το πιπέρι και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα πολτοποιείτε.
- Περνάτε το μίγμα από τη σίτα και το ξαναβάζετε στη φωτιά.
- Διαλύετε το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ σε μισό φλιτζάνι νερό και το προσθέτετε στη σούπα μαζί με την κρέμα γάλακτος.
- Αφήνετε να πάρει βράση και σερβίρετε.
Μυστικά
Tip: Αν θέλετε τη σούπα πιο πηχτή, προσθέτετε λίγο κορν φλάουρ ακόμα. Αν την θέλετε πιο αραιή, προσθέτετε λίγο νερό.