20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Σοτάρετε με βούτυρο και ελαιόλαδο το πράσο, το κρεμμύδι και το μπέικον σε κομματάκια.
  2. Προσθέτετε τις πατάτες κομμένες σε κύβους, ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί.
  3. Προσθέτετε τα κάστανα, το ζωμό κοτόπουλου, το αλάτι και το πιπέρι και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα πολτοποιείτε.
  5. Περνάτε το μίγμα από τη σίτα και το ξαναβάζετε στη φωτιά.
  6. Διαλύετε το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ σε μισό φλιτζάνι νερό και το προσθέτετε στη σούπα μαζί με την κρέμα γάλακτος.
  7. Αφήνετε να πάρει βράση και σερβίρετε.

Μυστικά

Tip: Αν θέλετε τη σούπα πιο πηχτή, προσθέτετε λίγο κορν φλάουρ ακόμα. Αν την θέλετε πιο αραιή, προσθέτετε λίγο νερό.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών