Απίθανο πιάτο με χόρτα της εποχής.

40' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Βάζουμε στο μούλτι το ψωμί και το «χτυπάμε» μέχρι να θρυμματιστεί.
  3. Σε ένα μέτριο ταψί, βάζουμε τα καλαμάρια, τις σουπιές και τα σέσκουλα.
  4. Σκορπίζουμε ομοιόμορφα τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τον μάραθο και πασπαλίζουμε με αλάτι, με το κόκκινο και το μαύρο πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού.
  5. Σκορπίζουμε και το ψωμί και περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και με το ελαιόλαδο.
  6. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και τα καλαμάρια.
  7. Ελέγχουμε όμως, και αν εξατμιστούν τα υγρά (που κανονικά θα βγάλουν τα χόρτα) και το φαγητό κινδυνεύει να στεγνώσει, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο κανονικά.
  8. Επίσης, σκεπάζουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο, αν χρειαστεί.
  9. (Αν δηλαδή, ροδίσει έντονα στην επιφάνεια, πριν προλάβει να γίνει).
  10. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών