ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουπιές με μάραθαΣουπιές με μάραθα
15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για τις σουπιές με λαχανικά ξεκινάμε και βάζουμε τις ροδέλες σουπιάς σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το σκόρδο, τον ντοματοπελτέ, τα ντοματίνια, τα κολοκυθάκια, τον αρακά ή τα φασολάκια, αλάτι και πιπέρι.
  2. Ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  4. Κόβουμε 12 μεγάλα τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλας και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο ανά δύο.
  5. Μοιράζουμε τις σουπιές με τα λαχανικά στα διπλά κομμάτια λαδόκολλας, περιχύνουμε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο κάθε μερίδα και κλείνουμε καλά σε πακετάκια.
  6. Βάζουμε σε ένα ταψί τα πακετάκια με τις σουπιές και τα λαχανικά και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
  7. Με αυτό τον τρόπο τα λαχανικά κρατάνε κάπως στο δόντι.
  8. Σερβίρουμε αμέσως.

Μυστικά

Αν θέλουμε, συλλέγουμε προσεχτικά τα υγρά που έχουν βγάλει τα υλικά μας με το ψήσιμο μέσα στο χαρτί και τα μεταφέρουμε στο μούλτι. Προσθέτουμε μερικά κομμάτια λαχανικών (2 - 3 κομμάτια ντομάτας, λίγα σπυριά αρακά, ένα κομμάτι κολοκυθιού), λίγο ελαιόλαδο και μερικές σταγόνες λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να προκύψει μία κάπως πιο «εύσωμη» σάλτσα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά, ανακατεύουμε και περιχύνουμε το φαγητό.

Στο ποτήρι μας : Ένα ροζέ κρασί θα διάλεγα γι’ αυτό το πιάτο. Ένα ροζέ από Αγιωργίτικο ή Grenache.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 37.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών