15' προετοιμασία
16' μαγείρεμα
Σύνολο: 31 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

  1. Η μαρινάδα: Ανακατεύουμε το χυμό από τα λεμόνια, το μείγμα μπαχαρικών ζατάαρ, τη πάπρικα, τα σποράκια κάρδαμου, τον κουρκουμά, το μπαχάρι σε σκόνη, την πάπρικα και τις σκελίδες σκόρδου. Μαρινάρουμε τους κύβους κοτόπουλου για 3 - 4 ώρες στο ψυγείο. Τους σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τους αλείφουμε με ελαιόλαδο, τους αλατοπιπερώνουμε και τους περνάμε σε καλαμάκια.
  2. Το ψήσιμο: Στα κάρβουνα: Δυνατή αρχικά, χαμηλότερη στη συνέχεια φωτιά. Χρόνος ψησίματος: 16΄- 18΄ (στήθος), περίπου 22΄ (μπούτι). Τι είδαμε: Ιδιαίτερα νόστιμα σουβλάκια, τρυφερά και ζουμερά, με κατά τόπους τραγανή, θαυμάσια καπνιστή κρούστα. Στο γκριλ: Αρχικά στους 200° C και στη συνέχεια στους 180° C, 16 - 17 λεπτά το στήθος και για 18 - 20 λεπτά το μπούτι.
  3. Συνοδεύουμε με: Ψήνουμε αραβικές πίτες για 1 - 2 λεπτά και σε κάθε πίτα τυλίγουμε τους κύβους από 1 σουβλάκι μαζί με ένα από τα ακόλουθα συνοδευτικά: «ταχινόσαλτσα με λεμόνι» ή γιαούρτι, και μείγμα από ψιλοκομμένες ντομάτες, κρεμμύδι και μαϊντανό ή, απλώς, τα πασπαλίζουμε με λίγο σουμάκι ή μείγμα ζατάαρ.
  4. Στο ποτήρι μας: Ζουμερό και λεπτό το κρέας του κοτόπουλου, καθώς και οι τρόποι παρασκευής του, θα μας οδηγήσουν μάλλον σε λευκές επιλογές. Επιλέξτε κάτι από τον πλούσιο κρητικό αμπελώνα, ένα Chardonnay με βαρέλι, που δίνει αρώματα ικανά να συνοδεύσουν κάθε πρόκληση. Αν επιμένετε ερυθρά, θα πρότεινα ένα ροζέ από Ξινόμαυρο. Οσο για μπίρα, επιλέξτε μια lager.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών