Μια εναλλακτική σπαγγετάδα που θα σε εκπλήξει.

5' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα σπαγκέτι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και τα στραγγίζουμε.
  2. Στο μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κουτ.
  3. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει κάπως.
  4. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε για 2 - 3 λεπτά, να βγάλουν τα υγρά τους και να σοταριστούν.
  5. Χτυπάμε στο μούλτι το κατίκι Δομοκού με την κρέμα γάλακτος και τα 80 ml ελαιόλαδο.
  6. Οταν γίνει μια λεία σάλτσα, προσθέτουμε τα φυλλαράκια δυόσμου και ανακατεύουμε.
  7. Ενώνουμε τα κολοκυθάκια με τα ζυμαρικά, προσθέτουμε τη σάλτσα με το κατίκι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών