ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣπαγγέτι με μελιτζάνες, ντομάτα και mozzarella burrataΣπαγγέτι με μελιτζάνες, ντομάτα και mozzarella burrata
15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σπαγγέτι με μελιτζάνες και βασιλικό, αρχικά βράζουμε, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1/2 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε στην άκρη.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  4. Έπειτα, σοτάρουμε τις μελιτζάνες για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν.
  5. Ρίχνουμε το σκόρδο και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
  6. Ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε στην άκρη, τα ζυμαρικά, τον βασιλικό και ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να σκορπιστούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  8. Σκορπίζουμε την παρμεζάνα και σερβίρουμε τη σπαγγέτι με μελιτζάνες και βασιλικό.

Μυστικά

Αν θέλουμε, αντικαθιστούμε την παρμεζάνα με θρυμματισμένη πικάντικη φέτα. Εμείς το δοκιμάσαμε και το αποτέλεσμα ήταν νοστιμότατο.

Ένα ωραίο Μerlot.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 122.

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT