Εμείς το δοκιμάσαμε με θρυμματισμένη πικάντικη φέτα και το αποτέλεσμα ήταν νοστιμότατο.

15' προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 27 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1/2 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε στην άκρη.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις μελιτζάνες για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν. Ρίχνουμε το σκόρδο και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε στην άκρη, τα ζυμαρικά, τον βασιλικό και ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να σκορπιστούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε την παρμεζάνα και σερβίρουμε.
  3. Συνοδεύουμε με: ένα ωραίο Μerlot.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών