![Το μενού της εβδομάδας: Από μαυρομάτικα με γαύρο και ψητά ντοματίνια μέχρι κόκορα κοκκινιστό με μακαρόνια](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2016/05/mayromatika-fasolia-piaz-me-gayro-kai-psita-ntomatinia-gastronomos-420x560.jpg?v=1669230586)
5'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατάμε το νερό που βράσανε για αργότερα.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 80 ml από το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει.
- Προσθέτουμε το μπούκοβο (αν βάλουμε) και ρίχνουμε και τα σπαγκέτι μαζί με 1/2 φλιτζάνι από το νερό όπου βράσανε τα ζυμαρικά.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 4-5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.