5' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατάμε το νερό που βράσανε για αργότερα.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 80 ml από το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει.
  3. Προσθέτουμε το μπούκοβο (αν βάλουμε) και ρίχνουμε και τα σπαγκέτι μαζί με 1/2 φλιτζάνι από το νερό όπου βράσανε τα ζυμαρικά.
  4. Δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 4-5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών