Το guanciale είναι φτιαγμένο από χοιρινά μάγουλα καπνιστά, τυλιγμένα συνήθως σε μαύρο πιπέρι και κομμένα σε χοντρές φέτες.

10' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε, 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
  2. Τα στραγγίζουμε (κρατώντας 1/2 φλιτζάνι από το νερό τους).
  3. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε μια φαρδιά κατσαρόλα σκέτη, σε δυνατή φωτιά, και σοτάρουμε τους κύβους του αλλαντικού για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα και να βγάλουν το λίπος τους.
  4. Βγάζουμε το αλλαντικό με τρυπητή κουτάλα και πετάμε το λίπος.
  5. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και την κρέμα σκόρδου σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά.
  6. Ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα το αλλαντικό, προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  7. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, βράζουμε για 1 λεπτό (προσθέτοντας, αν χρειαστεί, λίγο από το νερό του βρασίματος), ρίχνουμε τον μαϊντανό και το τυρί και σερβίρουμε αμέσως.

Μυστικά

* Κρέμα σκόρδου: Τυλίγουμε σε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο μερικά ολόκληρα ακαθάριστα κεφάλια σκόρδου και τα ψήνουμε στους 180° C για 1 ώρα (για οικονομία τα ψήνουμε ταυτόχρονα με κάποιο φαγητό). Μόλις κρυώσουν λίγο, πιέζουμε μία μία σκελίδα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε λίγο λάδι και αλάτι, ανακατεύουμε καλά και φυλάσσουμε την κρέμα σε βαζάκι στο ψυγείο, καλυμμένη με λάδι.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών