30' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140°C. Στεγνώνουμε τις φέτες μελιτζάνας. Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Απλώνουμε τις φέτες της μελιτζάνας, τις αλείφουμε με λίγο λάδι και τις αλατίζουμε. Ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 100 ml ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
  2. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ, αλατοπίπερο και χαμηλώνουμε την φωτιά. Μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε τις μελιτζάνες σε επιφάνεια εργασίας και απλώνουμε πάνω σε κάθε φέτα μελιτζάνας, μια φέτα απάκι και από πάνω μια φέτα τυροζούλι. Τυλίγουμε σε ρολά, τα οποία αραδιάζουμε σε ταψί. Περιχύνουμε τα ρολά με τη σάλτσα ντομάτας και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
  3. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα αγκιναράκια με τον μάραθο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τη 1 κουτ. γλυκού πελτέ, περίπου 6 ποτήρια νερό, αλάτι και πιπέρι. Μόλις το νερό κοχλάσει, ρίχνουμε το στάρι, ανακατεύουμε και βράζουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να γίνει το σιτάρι και να πιει τα υγρά. Σερβίρουμε τα ρολά μαζί με το σιτάρι.
  4. Σύλλογος Γυναικών Επισκοπής Ηρακλέιου «Η ΕΡΓΑΝΗ»

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών