20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 10-12 μερίδες

Διαδικασία

  1. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το ζεστό γάλα και τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αφρίσει ελαφρώς.
  2. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα χτυπάμε για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να αφρατέψει το μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς, τη μισή ποσότητα από το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ την κανέλα και το μπράντι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν. Προσθέτουμε τις σταφίδες (μαύρες και ξανθές), τα αμύγδαλα, τα φρούτα γλασέ και σταδιακά το υπόλοιπο Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και σφιχτή ζύμη. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος, για περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C και στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
  4. Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια, αδειάζουμε τη ζύμη, τη ξαναζυμώνουμε ελαφρώς και πλάθουμε σε μια μακρόστενη φρατζόλα. Βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να χρυσίσει στην επιφάνεια. Αποσύρουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών