Πώς θα μπορούσαν οι Λημνιοί να μην κάνουν πίτες, αφού έχουν φημισμένες και εκλεκτές πρώτες ύλες; Το νησί, γνωστό και ως σιτοβολώνας του Αιγαίου, με την ποικιλία σκληρού σίτου Λήμνος να τη μνημονεύει και ο Αριστοτέλης αλλά και αρωματικά τυριά όπως το καλαθάκι με γάλα από τα ντόπια κατσίκια και αρνιά, έχει πληθωρικές και εκλεκτές πίτες, όπως ακριβώς και οι πρώτες ύλες του. Τη συνταγή αυτή μας την έδωσε η κ. Μαρίκα Σαλαμουσά-Αλεξάνδρου από το χωριό Μούδρος. Με το ίδιο ζυμάρι ετοιμάζουμε και κολοκυθόπιτα αρμυρή ή γλυκιά. Τη γλυκιά την περιχύνουμε με λίγο μέλι και, αν θέλουμε, και με λίγη κανέλα.
