Τα trofie al pesto bavette έχουν αυτο το σχήμα ζυμαρικών για να σερβιριστούν με το εμβληματικό πέστο, το οποίο χώνεται μέσα στα αυλάκια του ζυμαρικού και γεμίζει πυκνή νοστιμιά κάθε μπουκιά. To πέστο βασιλικού δεν χρειάζεται συστάσεις, είναι μία από τις γεύσεις που κάνουν περήφανη την επαρχία αυτή της βόρειας Ιταλίας, φτιαγμένο με πικάντικη παρμεζάνα, πλατύφυλλο βασιλικό ενδημικό της περιοχής και κουκουνάρια.

15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το πέστο

Διαδικασία

  1. Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για το πέστο μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
  2. Σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  3. Τα σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που τα βράσαμε στην άκρη.
  4. Τα ρίχνουμε αμέσως στην άδεια πλέον κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα πέστο.
  5. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή την αραιώνουμε με λίγο από το νερό που κρατήσαμε στην άκρη.
  6. Αλατοπιπερώνουμε (με προσοχή γιατί η παρμεζάνα είναι αρκούντως αλμυρή) και σερβίρουμε αμέσως.
  7. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα τριμμένη και καβουρδισμένα κουκουνάρια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 182.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών