30' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 10 - 11 πιτάκια

Διαδικασία

  1. Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
  2. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε την κολοκύθα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 6 - 7 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά. Όταν κρυώσει ελαφρώς η γέμιση, ρίχνετε τη φέτα, το σύγλινο, το θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε προσεκτικά.
  3. Ανοίγετε ένα φύλλο κρούστας, το λαδώνετε και απλώνετε περίπου 100 γρ. γέμιση στη μακριά άκρη του. Το τυλίγετε σε έναν μακρύ σωλήνα (ρολό) και μετά το στρίβετε σε σπείρα (σαλιγκάρι). Το λαδώνετε ελαφρώς, το πασπαλίζετε με παπαρουνόσπορο και το τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση. Ψήνετε τα στριφτοπιτάκια για 25 - 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  4. Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε…Πέτυχε!

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών