30' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε το δεντρολίβανο και τον μαραθόσπορο και ανακατεύουμε για 1/2-1 λεπτό. Προσθέτουμε το σπανάκι και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να μαραθεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας από το σουσάμι και το τυρί, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί. Τοποθετούμε 6 φύλλα σε μια λεία επιφάνεια και αλείφουμε κάθε φύλλο με ελαιόλαδο, βάζοντας το ένα πάνω στο άλλο. Απλώνουμε τη γέμιση κατά μήκος της μακριάς πλευράς και τυλίγουμε σε ρολό, διπλώνοντας τις άκρες για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση. Τακτοποιούμε στο ταψί, αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι. Ψήνουμε στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου για 40-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Αν πάρει έντονο χρώμα προτού ψηθεί καλά, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
  4. Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε… Πέτυχε!

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT