35' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 1 στρούντελ

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση μήλου

Για την κρέμα

Διαδικασία

  1. Ζυμώνετε με το γάντζο του μίξερ όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να γίνει ομοιογενής. Την πλάθετε σε μία μεγάλη μπάλα, την αλείφετε με αραβοσιτέλαιο, την καλύπτετε με μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί 2 ώρες εκτός ψυγείου.
  2. Κόβετε τα μήλα σε λεπτές φέτες, τα ραντίζετε με 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο γάλακτος και τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Τα βάζετε στο φούρνο για 10-15 λεπτά στους 200°C μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τις σταφίδες, την κανέλα και ανακατεύετε.
  3. Διαλύετε στο γάλα το Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ και τη ζάχαρη και τα βάζετε στη φωτιά. Προσθέτετε το αυγό χτυπημένο και βράζετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η κρέμα να αρχίσει να πήζει. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο και το ρούμι.
  4. Αλείφετε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί ψησίματος με λάδι και ανοίγετε τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο. Το αφήνετε να ξεκουραστεί 10 λεπτά και μετά το τραβάτε με τα χέρια σας, ώστε να γίνει ακόμα πιο λεπτό. Κόβετε τις άκρες για να αποκτήσει τετράγωνο σχήμα. Στρώνετε σε μία λωρίδα την κρέμα και διπλώνετε το φύλλο μέχρι να σκεπαστεί η κρέμα. Μετά απλώνετε το μείγμα με τα μήλα σε μία άλλη λωρίδα και τυλίγετε σε ρολό διπλώνοντας προς τα μέσα τις άκρες.
  5. Τοποθετείτε το ρολό σε βουτυρωμένη λαμαρίνα. Το βουτυρώνετε, το τρυπάτε και το ψήνετε στους 150°C στον αέρα, μέχρι να ροδίσει, περίπου 30 λεπτά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών