ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣτρούντελ με μήλα, ξερά σύκα, σταφίδες και χουρμάδεςΣτρούντελ με μήλα, ξερά σύκα, σταφίδες και χουρμάδες
30' προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Τεμάχια: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε στρούντελ με καλοκαιρινά φρούτα, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε βαθύ μπολ τα φρούτα με την καστανή ζάχαρη και το ξύσμα.
  2. Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και καβουρδίζουμε την τριμμένη φρυγανιά, μέχρι να αλλάξει χρώμα, ανακατεύοντας τακτικά.
  3. Χτυπάμε στον πολυκόφτη τα φουντούκια με την άχνη, το λικέρ και το τζίντζερ μέχρι να γίνει μια λεία πάστα. Αδειάζουμε σε μπολ.
  4. Ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά (συμπεριλαμβανομένων των φρούτων και της καβουρδισμένης φρυγανιάς) και ανακατεύουμε.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
  6. Ανοίγουμε σε λεία επιφάνεια το ένα φύλλο της σφολιάτας και απλώνουμε τη μισή ποσότητα της γέμισης, απλώνοντάς τη στα 2/3 αυτού.
  7. Γυρίζουμε προς τα μέσα τις δύο μικρότερες πλευρές της σφολιάτας για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τη δεύτερη σφολιάτα.
  8. Μεταφέρουμε τα δύο στρούντελ στο ταψί βάζοντας την ένωση προς τα κάτω και με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε διαγώνιες χαρακιές, 4-5 σε κάθε στρούντελ.
  9. Ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα, για περίπου 40 λεπτά.
  10. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 53.

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT