Εξαιρετικό έδεσμα που μας έφτιαξε ο Λεονάρδος Ρούσσος είναι η μαϊντανοσαλάτα, σαν ψωμένιο πέστο α λα φραγκοσυριανά.
10'
προετοιμασία
Σύνολο: 10'
Υλικά
Διαδικασία
- Μουσκεύουμε το ψωμί σε λίγο νερό και το στύβουμε καλά.
- Βάζουμε τις σκελίδες σκόρδου μαζί με το μαϊντανό στον πολυκόφτη και τα χτυπάμε με το ελαιόλαδο, το ξίδι και αλατοπίπερο.
- Χτυπάμε για 5 - 6 λεπτά μέχρι να γίνουν πολτός και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το μουσκεμένο ψωμί.
- Χτυπάμε το μείγμα ώσπου να γίνει σαν κρέμα.
- Αν μας φανεί αρκετά σφιχτό, προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.