Εξαιρετικό έδεσμα που μας έφτιαξε ο Λεονάρδος Ρούσσος είναι η μαϊντανοσαλάτα, σαν ψωμένιο πέστο α λα φραγκοσυριανά.

10' προετοιμασία
Σύνολο: 10 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

  1. Μουσκεύουμε το ψωμί σε λίγο νερό.
  2. Τις στύβουμε.
  3. Βάζουμε τις σκελίδες σκόρδου μαζί με το μαϊντανό στο μούλτι και τα χτυπάμε με το ελαιόλαδο, το ξίδι και αλατοπίπερο.
  4. Χτυπάμε για 5 - 6 λεπτά μέχρι να γίνουν πολτός και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το μουσκεμένο ψωμί.
  5. Χτυπάμε το μείγμα ώσπου να γίνει σαν κρέμα.
  6. Αν μας φανεί αρκετά σφιχτό, προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών