20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις ταλιατέλες με κολοκυθάκια, άνηθο και ελιές, πρώτα βράζουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Πριν τα σουρώσουμε, κρατάμε 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό στο οποίο έβρασαν.
  3. Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε ένα τηγάνι ή σε χαμηλή πλατιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τα κολοκύθια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  5. Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
  6. Οταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τα ζυμαρικά, το κατίκι, το θυμάρι, τον άνηθο, τις ελιές, ανακατεύουμε, ρίχνουμε όσο νερό (απ’ αυτό που κρατήσαμε) χρειάζεται για να είναι ζουμερό το μείγμα και μαγειρεύουμε για ακόμη 1 λεπτό.
  7. Αλατοπιπερώνουμε (αν χρειάζεται) και σερβίρουμε αμέσως.

Ένα «πράσινο» κρασί! Sauvignon blanc, Μαλαγουζιά ή κάποιο χαρμάνι που να τα εμπεριέχει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.

Άρθρα και Συνταγές με Ελιά

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών