Ζουμερή μακαρονάδα με γλυκά κολοκύθια και αλμυρές ελιές, ένας συνδυασμός που θα σας μείνει αξέχαστος.

20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Πριν τα σουρώσουμε, κρατάμε 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό στο οποίο έβρασαν. Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε ένα τηγάνι ή σε χαμηλή πλατιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα κολοκύθια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Οταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τα ζυμαρικά, το κατίκι, το θυμάρι, τον άνηθο, τις ελιές, ανακατεύουμε, ρίχνουμε όσο νερό (απ’ αυτό που κρατήσαμε) χρειάζεται για να είναι ζουμερό το μείγμα, μαγειρεύουμε για ακόμη 1 λεπτό, αλατοπιπερώνουμε (αν χρειάζεται) και σερβίρουμε αμέσως.
  2. Στο ποτήρι μας ένα «πράσινο» κρασί! Sauvignon blanc, Μαλαγουζιά ή κάποιο χαρμάνι που να τα εμπεριέχει.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών