Υλικά

Για την κρέμα μαστίχας

Διαδικασία

  1. Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. Στρώνετε ένα ταψί με χαρτί φούρνου. Παίρνετε το ένα φύλλο σφολιάτας, το τρυπάτε με ένα πιρούνι, το χαράσετε σε 4 λωρίδες και με κάθε λωρίδα σχηματιζετε ένα σαλλιγγάρι. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και με το άλλο φύλλο σφολιάτας της συσκευασίας. Πασπαλίζετε με ζάχαρη και ψήνετε για 20 - 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  3. Βάζετε την κρέμα γάλακτος και το μαστιχέλαιο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά (μέχρι το σημείο βρασμού). Σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ μέχρι να αναμειχθούν καλά. Χύνετε σιγά-σιγά το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς. Ξαναχύνετε την κρέμα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε συνεχώς για 6 - 8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής να κρυώσει εντελώς.
  4. Με τη βοήθεια ενός κορνέ βάζετε κρέμα μαστίχας στο κέντρο κάθε κομματιού. Τοποθετείτε τα φρούτα της επιλογής σας πάνω στην κρέμα. Αν θέλετετε μπορείτε να γαρνίρετε με φύλλα δυόσμου ή μέντας.
  5. Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε…Πέτυχε!

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών