Υλικά

Διαδικασία

  1. Σε µία κατσαρόλα βάζετε την κρέµα γάλακτος, τους χυµούς, το ξύσµα πορτοκαλιού και λεµονιού, το βούτυρο, τους κρόκους των αυγών και το Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ µε γεύση Βανίλια και βράζετε µέχρι να πήξει η κρέµα. Χτυπάτε τα 3 ασπράδια µε 1/3 φλιτζάνι τσαγιού Άχνη Ζάχαρη ΑΝΘΟΣ να γίνουν µαρέγκα και την ανακατεύετε µε την κρέµα.
  2. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί διαµέτρου 30 εκατοστών, στρώνετε τη σφολιάτα, απλώνετε από πάνω την κρέµα και ψήνετε στους 200°C µέχρι να ψηθεί η σφολιάτα. Χτυπάτε τα 5 ασπράδια µε την υπόλοιπη Άχνη Ζάχαρη ΑΝΘΟΣ να γίνουν µαρέγκα και την απλώνετε πάνω από την κρέµα. Προθερµαίνετε το grill στους 220°C µε αντιστάσεις και ψήνετε την τάρτα για περίπου 2 λεπτά, µέχρι να πάρει χρώµα.
  3. Πηγή: www.sintages-jotis.gr

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών