15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8

Για την γέμιση

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το βούτυρο. Ρίχνουμε και το αυγό και 1 – 2 κουτ. σούπας κρύο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 6 χιλιοστών. Μεταφέρουμε το φύλλο ζύμης σε μια φόρμα διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 4 εκ. Το στρώνουμε να καλύψει καλά τον πάτο και τα τοιχώματα της φόρμας και κόβουμε όσο εξέχει. Mε ένα πιρούνι την τρυπάμε σε διάφορα σημεία και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Γέμιση: Ετοιμάζουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου. Μόλις ετοιμαστεί, την αδειάζουμε στην τάρτα. Τη στρώνουμε ομοιόμορφα και την διακοσμούμε με τις φράουλες. Ιδανικά, περιμένουμε 1 ώρα πριν τη σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών