Υλικά

Υλικά για ζύμη pate a brisee

Υλικά για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Ετοιμάζετε τη ζύμη: Κοσκινίζετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, προσθέτετε το αυγό με τη ζάχαρη και το βούτυρο σε μικρά κομμάτια, ζυμώνετε με το χέρι και προσθέτετε και λίγο νερό αν χρειαστεί.
  2. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Ανοίγετε το φύλλο, το τοποθετείτε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα διαμέτρου 26-28 εκατοστών και ψήνετε στους 180-200ºC αέρα για 20 λεπτά.
  3. Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε στο βούτυρο τα κρεμμύδια και το μπέικον, έως ότου μαλακώσουν. Αφού κρυώσει το μίγμα, προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και την τριμμένη γραβιέρα. Αναμιγνύετε τα αυγά, το γάλα και την κρέμα γάλακτος και προσθέτετε το μίγμα στη γέμιση.
  4. Ρίχνετε το μίγμα στην τάρτα και ψήνετε στους 180-200ºC αέρα για άλλα 20-25 λεπτά.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT