30' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για ταρτιέρα περίπου 26 εκ.

Διαδικασία

  1. Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, το μπαχάρι και το μοσχοκάρυδο, τα απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Αφρατεύουμε το φύλλο καταΐφι με τα δάχτυλά μας, να ξεχωρίσουν καλά οι ίνες, και το απλώνουμε στην ταρτιέρα (φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα). Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει και περιχύνουμε ομοιόμορφα το φύλλο καταΐφι. Προσθέτουμε στα πράσα το ανθότυρο, το γιαούρτι και τα αυγά, ανακατεύουμε και τα αδειάζουμε στο φύλλο καταΐφι. Στρώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου για 45 λεπτά, μέχρι να σφίξει η γέμιση, να ροδίσει και το φύλλο να γίνει τραγανό.
  4. Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε…Πέτυχε!

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών