45' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 35'

Υλικά

Μερίδες: 1 ταρτίερα 26-28 εκ.

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Ζύμη: Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα δύο άλευρα, το μπέικιν πάουντερ και ελάχιστο αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε ελαφρώς με το ΓΑΝΤΖΟ και προσθέτουμε το λάδι, το γάλα και το νερό. Συνεχίζουμε τα δουλεύουμε τα υλικά με το ΓΑΝΤΖΟ, μέχρι τα υλικά να αναμειχθούν και στη συνέχεια δυναμώνουμε ελαφρώς την ταχύτητα και δουλεύουμε τα υλικά για 4-5 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη μαλακή και αφράτη. Την πλάθουμε σε μπάλα, την τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε εκτός ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση (μένει έως και 2 ώρες).
  2. Γέμιση: Βάζουμε να κάψει μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα σκέτη, χωρίς λάδι και καβουρδίζουμε εκεί τον κιμά σκέτο, για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντάς τον και κομματιάζοντάς τον ασταμάτητα με ξύλινη κουτάλα. Μόλις αλλάξει παντού χρώμα και κάψει, ρίχνουμε τη δάφνη και τα μπαχάρια και συνεχίζουμε το καβούρδισμα-ανακάτεμα, μέχρι ο κιμάς να κάψει καλά, να ροδίσει και να γίνει σπυρωτός. Ρίχνουμε το μισό λάδι, τα κρεμμύδια και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Αν χρειαστεί, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Ρίχνουμε το μισό χυμό και όλο το νερό, ανακατεύουμε και μόλις το υγρό πάρει βράση χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας πότε-πότε, μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά αλλά να μην στεγνώσει ο κιμάς. Αδειάζουμε τον κιμά σε ταψί (για να κρυώσει γρήγορα), και καθαρίζουμε καλά την κατσαρόλα. Σοτάρουμε σε αυτήν στο υπόλοιπο λάδι, τα καρότα με το κύμινο και αλατοπίπερο, σε δυνατή φωτιά, για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις σταφίδες και τον υπόλοιπο χυμό και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να σωθούν τελείως τα υγρά. Αδειάζουμε αυτό το μείγμα στο ταψί με τον κιμά, ανακατεύουμε και αφήνουμε το όλον να γίνει χλιαρό. Ρίχνουμε τα αυγά, το τυρί, τη ρίγανη, το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  3. Ψήσιμο: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C και λαδώνουμε μια μεγαλούτσικη ταρτιέρα διαμέτρου 26-28 εκ. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο με διάμετρο μεγαλύτερη από την ταρτιέρα. Το στρώνουμε στην ταρτιέρα, εφαρμόζοντας καλά και στα τοιχώματα και κόβουμε τα περισσεύματα. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση, την απλώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να γίνει ο κιμάς και να ροδίσει ωραία η ζύμη.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών