20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για ταρτιέρα περίπου 26 εκ.

Διαδικασία

  1. Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα αχλάδια για 7-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε την ταρτιέρα. Απλώνουμε τη σφολιάτα έτσι ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα και την τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι. Την ψήνουμε για 15 λεπτά. Ανακατεύουμε σε μπολ το γάλα με τα αυγά, τα τυριά, το δεντρολίβανο και αλατοπίπερο (αλάτι με φειδώ, γιατί το ροκφόρ είναι αρκετά αλμυρό) μέχρι να αναμειχθούν. Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο, απλώνουμε ομοιόμορφα τα αχλάδια και τα αμύγδαλα και περιχύνουμε με το μείγμα των τυριών. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 35 - 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά και το φύλλο από κάτω.
  3. Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε… Πέτυχε!

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών