15'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 10 - 12 κομμάτιαΔιαδικασία
- Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. Κόβετε τα φύλλα κρούστας στα τέσσερα. Λαδώνετε φορμάκια για τάρτες διαμέτρου 10 - 12 εκ. απλώνετε τέσσερα κομμάτια φύλλου κρούστας σε κάθε φορμάκι, λαδώνοντάς το ένα-ένα και από τις δύο πλευρές. Ψήνετε τις τάρτες για 7 - 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Κόβετε τα πράσα σε ροδέλες 1 εκ., τις μελιτζάνες σε κύβους, τα ντοματάκια στα τέσσερα. Σοτάρετε τα λαχανικά στο ελαιόλαδο για 6 - 7 λεπτά. Προσθέτετε το βασιλικό, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον χυμό ντομάτας. Βράζετε για άλλα 5 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν λίγο τα λαχανικά και μετά γεμίζετε με αυτά τις τάρτες και πασπαλίζετε από πάνω με καπνιστό τυρί.
- Λίγο πριν σερβίρετε, βάζετε τις τάρτες στο φούρνο για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε τις τάρτες ζεστές.
- Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε… Πέτυχε!