15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 10 - 12 κομμάτια

Διαδικασία

  1. Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. Κόβετε τα φύλλα κρούστας στα τέσσερα. Λαδώνετε φορμάκια για τάρτες διαμέτρου 10 - 12 εκ. απλώνετε τέσσερα κομμάτια φύλλου κρούστας σε κάθε φορμάκι, λαδώνοντάς το ένα-ένα και από τις δύο πλευρές. Ψήνετε τις τάρτες για 7 - 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  3. Κόβετε τα πράσα σε ροδέλες 1 εκ., τις μελιτζάνες σε κύβους, τα ντοματάκια στα τέσσερα. Σοτάρετε τα λαχανικά στο ελαιόλαδο για 6 - 7 λεπτά. Προσθέτετε το βασιλικό, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον χυμό ντομάτας. Βράζετε για άλλα 5 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν λίγο τα λαχανικά και μετά γεμίζετε με αυτά τις τάρτες και πασπαλίζετε από πάνω με καπνιστό τυρί.
  4. Λίγο πριν σερβίρετε, βάζετε τις τάρτες στο φούρνο για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε τις τάρτες ζεστές.
  5. Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε… Πέτυχε!

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών