Τώρα το καλοκαίρι που τα κολοκυθάκια είναι στα καλύτερά τους, γυαλιστερά, σφριγηλά, και γεμάτα γεύση, είναι η κατάλληλη στιγμή να ετοιμάσετε αυτά τα νόστιμα ταρτάκια. Φτιάχνονται με έτοιμη ζύμη και το έμενταλ της ALPILAND και μπορούν να σερβιριστούν είτε ως ορεκτικό, είτε ως σνακ. Θα τα αγαπήσετε με την πρώτη μπουκιά!
Το γευστικό αγελαδινό τυρί έμενταλ της ALPILAND, με τις… χαρακτηριστικές τρύπες και το πλούσιο άρωμα, φέρει τη σφραγίδα μιας εταιρίας με παράδοση 120 χρόνων στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων. Η ποιοτική υπεροχή της πρώτης ύλης, του γάλακτος, αντανακλάται σε κάθε προϊόν ALPILAND.
Το γάλα που χρησιμοποιεί για τα προϊόντα της η ALPILAND, συλλέγεται από μικρές οικογενειακές φάρμες στους πρόποδες των Αυστριακών Άλπεων, από παραγωγούς που φροντίζουν για τη σωστή διατροφή και ευημερία των ζώων. Η χλωρίδα των πανύψηλων βουνών άλλωστε, είναι αυτή που στην προκειμένη περίπτωση κάνει τη διαφορά.
Οι γεύσεις και οι μυρωδιές του ελληνικού καλοκαιριού σμίγουν με την παράδοση της κεντρικής Ευρώπης. Κολοκύθια από τα θερινά μποστάνια, φυλλαράκια δυόσμου, βασιλικού και ρίγανης από τα γλαστράκια που έχουμε στην αυλή ή στο μπαλκόνι μας, και κεντροευρωπαϊκό έμενταλ που λιώνει εύκολα, χαρίζουν το τέλειο πάντρεμα γεύσεων.

 

5' προετοιμασία
25' ψήσιμο
10' αναμονή
Σύνολο: 40'

Υλικά

Τεμάχια: 4 φορμάκια διαμ. 12 εκ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα ταρτάκια με έμενταλ, κολοκυθάκια και μυρωδικά, τρίβουμε το έμενταλ ALPILAND στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
  2. Τρίβουμε τα κολοκύθια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι για 10 λεπτά.
  3. Απλώνουμε τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας και την κόβουμε στα 4 με κουπ πατ 16 εκ.
  4. Αλείφουμε τα φορμάκια με ελαιόλαδο και απλώνουμε τη ζύμη.
  5. Σε ένα μπολ βάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια, την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο έμενταλ και ανακατεύουμε καλά. 
  6. Ρίχνουμε το αυγό και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.
  7. Μοιράζουμε το μίγμα στα φορμάκια και ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών