30'
προετοιμασία
8' μαγείρεμα
Σύνολο: 38'
Υλικά
Μερίδες: 8 τατράκιαΓια το σουφλέ
Διαδικασία
- Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνετε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά. Στη συνταγή θα χρησιμοποιήσετε τα μισά φύλλα της συκευασίας.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°. Βουτυρώνετε 8 φορμάκια με ψηλά τοιχώματα διαμέτρου 6 εκ. Κόβετε τα φύλλα κρούστας της συσκευασίας σε κομμάτια 10x10 εκ. τα βουτυρώνετε και τα πασπαλίζετε με την τριμμένη παρμεζάνα. Βάζετε σε κάθε φορμάκι 6 φύλλα κρούστας φροντίζοντας τις γωνίες να μην συμπίπτουν.
- Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και διαλύετε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινο κουτάλι. Ρίχνετε λίγο-λίγο το γάλα και ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να γίνει σφιχτή κρέμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.
- Αχνίζετε το σπανάκι μέχρι να στεγνώσει καλά και το ρίχνετε στο παραπάνω μίγμα μαζί με το τριμμένο τσένταρ, τους κρόκους και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα αναμιγνύετε.
- Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτετε σιγά-σιγά στο μίγμα με το σπανάκι ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.
- Γεμίζετε τις τάρτες προσεκτικά με ένα κουτάλι. Ψήνετε τις τάρτες για 8 - 10 λεπτά.
- Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε… Πέτυχε!