
15'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για την τηγανιά κοτόπουλου ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας τα κρεμμυδάκια και το κοτόπουλο.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι.
- Το αφαιρούμε, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Ρίχνουμε τον άνηθο, τον κουρκουμά, την πάπρικα, το τζίντζερ και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό, να αναμειχθούν.
- Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε 2 - 3 κουτ. σούπας νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
- Συνοδεύουμε τηγανιά με κοτόπουλο και φρέσκα κρεμμυδάκια με αφράτο αρωματικό πιλάφι ή με πατάτες τηγανητές και γιαούρτι.
Στο ποτήρι μας ένα ξηρό Μοσχάτο από Λήμνο ή Σάμο ή ένα βορειοελλαδίτικο Traminer.