20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Αλατοπιπερώνουμε τα κρεμμυδάκια και το κοτόπουλο. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι. Το αφαιρούμε, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε τον άνηθο, τον κουρκουμά, την πάπρικα, το τζίντζερ και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό, να αναμειχθούν.
  2. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε 2 - 3 κουτ. σούπας νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  3. Συνοδεύουμε με αφράτο αρωματικό πιλάφι ή με πατάτες τηγανητές και γιαούρτι.
  4. Στο ποτήρι μας ένα ξηρό Μοσχάτο από Λήμνο ή Σάμο ή ένα βορειοελλαδίτικο Traminer.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών