Αυτά τα τηγανητά λαχανικά θεωρούνται εξαιρετικό σνακ ή ορεκτικό. Στην Ινδία, οι πλανόδιοι πωλητές παρατάσσονται στους δρόμους όλη μέρα, αποφεύγοντας ποδήλατα, αυτοκίνητα και πεζούς, και στήνουν πάγκους για να πουλήσουν την πραμάτεια τους. Συνήθως ο συνωστισμός στον πάγκο είναι ανάλογος της νοστιμιάς του σνακ.

10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2-4

Διαδικασία

  1. Κόβουµε τα καρότα και τις µελιτζάνες σε λεπτά µπαστουνάκια. Ανακατεύουµε το ρεβιθάλευρο, τη σκόνη τσίλι, τον κουρκουµά, τη σκόνη σκόρδου και λίγο αλάτι. Ρίχνουµε τόσο νερό ώστε να δηµιουργήσουµε έναν πηχτό χυλό που θα συγκρατήσει τα λαχανικά. Αναµειγνύουµε απαλά τα λαχανικά και τα φύλλα κάρι µε τον χυλό.
  2. Γεµίζουµε κατά το 1/3 µε λάδι µια κατσαρόλα και ζεσταίνουµε σε δυνατή φωτιά. Με µια κουτάλα βυθίζουµε τα µπαστουνάκια µε τον χυλό στο λάδι. Με τον χυλό θα κολλήσουν µεταξύ τους και θα δηµιουργηθεί µια κρούστα γύρω τους καθώς µαγειρεύονται. Τηγανίζουµε για 2-3 λεπτά ή µέχρι να χρυσίσουν. Στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί. Αλατίζουµε και σερβίρουµε µε τσάτνεϊ.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών