
10'
προετοιμασία
2' μαγείρεμα
Σύνολο: 12'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καλαμάρι με το ασπράδι, το μπέικιν πάουντερ και το κορν φλάουρ.
- Σε μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 3/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε το καλαμάρι για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να χρυσίσει και να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξει τα περιττά υγρά.
- Αλατοπιπερώνουμε και το σερβίρουμε σκέτο με πράσινη σαλάτα ή κουνουπίδι βραστό.
Εξωτικό ντιπ
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη 2 πράσινες πιπεριές τσίλι, 1 σκελίδα σκόρδο, 20 γρ. φρέσκο τζίντζερ, 60 ml ελαιόλαδο και 30 ml μηλόξιδο.
Στο ποτήρι μας ένα Βιδιανό!