10' προετοιμασία
2' μαγείρεμα
Σύνολο: 12 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καλαμάρι με το ασπράδι, το μπέικιν πάουντερ και το κορν φλάουρ.
  2. Σε μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 3/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά.
  3. Τηγανίζουμε το καλαμάρι για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να χρυσίσει και να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξει τα περιττά υγρά.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και το σερβίρουμε σκέτο με πράσινη σαλάτα ή κουνουπίδι βραστό.

Εξωτικό ντιπ

  1. Χτυπάμε στον πολυκόφτη 2 πράσινες πιπεριές τσίλι, 1 σκελίδα σκόρδο, 20 γρ. φρέσκο τζίντζερ, 60 ml ελαιόλαδο και 30 ml μηλόξιδο.

Στο ποτήρι μας ένα Βιδιανό!

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών