Αν δεν βρούµε µεγάλο ψάρι, χρησιµοποιούµε µερικά µικρότερα.

25' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Μουλιάζουµε τα µανιτάρια σε βραστό νερό για 2-3 λεπτά µέχρι να µαλακώσουν, τα στραγγίζουµε και τα ψιλοκόβουµε.
  2. Στεγνώνουµε καλά το ψάρι.
  3. Χαράζουµε το ψάρι τρεις ή τέσσερις φορές και από τις δύο πλευρές µε ένα κοφτερό µαχαίρι.
  4. Τρίβουµε το ψάρι µέσα και έξω µε αλάτι.
  5. Βάζουµε το αλεύρι και το τριµµένο πιπέρι σε ένα πιάτο και πιέζουµε ελαφρά το ψάρι από πάνω, µέχρι να καλυφθεί παντού.
  6. Τινάζουµε τυχόν περιττό αλεύρι.
  7. Μόλις κάψει το λάδι, χαµηλώνουµε τη φωτιά σε µέτρια και βυθίζουµε προσεκτικά το ψάρι στο λάδι. Προσέχουµε, γιατί το καυτό λάδι µπορεί να πιτσιλίσει. Τηγανίζουµε το ψάρι χωρίς να το γυρίσουµε (αλλά βεβαιωνόµαστε ότι το λάδι το καλύπτει ολόκληρο) για περίπου 5-10 λεπτά ή µέχρι να µαγειρευτεί εντελώς το ψάρι και να ροδίσει ελαφρά (αν µαγειρέψουµε το ψάρι µέχρι να ροδίσει πολύ, θα γίνει πολύ στεγνό).
  8. Το στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί και το µεταφέρουµε σε µια ζεστή πιατέλα.
  9. Το κρατάµε ζεστό. Πετάµε το λάδι.
  10. Ζεσταίνουµε 1½ κουταλιά της σούπας καθαρό λάδι στο ίδιο γουόκ και σοτάρουµε το σκόρδο, ανακατεύοντάς το, σε µέτρια φωτιά µέχρι να ροδίσει ελαφρά.
  11. Προσθέτουµε το καρότο, το τζίντζερ, τα µανιτάρια και το µείγµα µε τις σάλτσες και σοτάρουµε ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά. ∆οκιµάζουµε και διορθώνουµε την καρύκευση αναλόγως.
  12. Περιχύνουµε το ζεστό ψάρι και πασπαλίζουµε µε φρέσκο κρεµµυδάκι ή σερβίρουµε το ψάρι σκέτο και τη σάλτσα µε το φρέσκο κρεµµυδάκι σε µπολ.

* Σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, στο τμήμα με τα έθνικ προϊόντα, και σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών