40' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ρύζι για 4-5 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν οι κόκκοι του. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 4 φλιτζ. τσαγιού νερό, τα αφήνουμε να πάρουν βράση και ρίχνουμε το ρύζι και αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μεσαία βαθμίδα, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 10 λεπτά. Πρέπει να γίνει al dente και σπυρωτό, να μη χυλώσει. Μόλις γίνει το ρύζι, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και το μεταφέρουμε στο ψυγείο, ώστε να κρυώσει πολύ καλά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κρασί, τη σόγια σος, το πιπέρι καγιέν, το σησαμέλαιο, και 2 κουτ. σούπας νερό (ή ζωμό, αν διαθέτουμε).
  2. Βάζουμε ένα μεγάλο γουόκ σε δυνατή φωτιά. Αν δεν έχουμε γουόκ, χρησιμοποιούμε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια κατσαρόλα χαμηλή και φαρδιά, προτιμότερο αντικολλητικά. Πρέπει να κάψει καλά το σκεύος, σχεδόν να βγάλει καπνό. Τότε ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα λαχανικά και το τσίλι και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το τζίντζερ και σοτάρουμε για άλλα 10 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε τα αυγά, ανακατεύουμε και, πριν καλά-καλά ψηθούν, ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αμέσως μετά τις γαρίδες, και ανακατεύουμε 1 - 2 φορές. Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε 1 - 2 φορές, προσθέτουμε το υγρό μείγμα που έχουμε στο μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά από το ρύζι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο λάδι επιπλέον. Προσθέτουμε πιπέρι, όσο μαϊντανό θέλουμε και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών