ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤηγανόψωμαΤηγανόψωμα
5' προετοιμασία
15' τηγάνισμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Τεμάχια: 10-12

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Ρίχνουμε σταδιακά 150 ml νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
  2. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 - 12 μικρές μπάλες (στο μέγεθος καρυδιού). Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε μπάλα σε στρογγυλό λεπτό φύλλο, πάχους 1 - 2 χλστ. και διαμέτρου περίπου 16 - 18 εκ.
  3. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  4. Τηγανίζουμε μία μία τις πίτες για 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
  5. Βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι και τις σερβίρουμε ζεστές σε πιατέλα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών