
5'
προετοιμασία
15' τηγάνισμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Τεμάχια: 10-12Διαδικασία
- Για τις τηγανόπιτες με 3 υλικά, ξεκινάμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Ρίχνουμε σταδιακά 150 ml νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 - 12 μικρές μπάλες (στο μέγεθος καρυδιού). Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε μπάλα σε στρογγυλό λεπτό φύλλο, πάχους 1 - 2 χλστ. και διαμέτρου περίπου 16 - 18 εκ.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Τηγανίζουμε μία μία τις πίτες για 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
- Βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι και τις σερβίρουμε ζεστές σε πιατέλα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.