Η ζέστη ανεβαίνει, το μυαλό μας ταξιδεύει σε νησιά και παραλίες και εμείς προσπαθούμε να αποφύγουμε το γλυκό που βρίσκεται λαχταριστό στο πιάτο και μας προκαλεί. «Θέλω κέικ για αύριο στο πρωϊνό μου» λέει ο μικρός μου γιος, «πες και πάστα φλώρα», τον παροτρύνει ο μεγάλος και εγώ σκέφτομαι ότι όχι μόνο πρέπει να τα ετοιμάσω αλλά σίγουρα δεν θα αντισταθώ και θα τα τιμήσω δεόντως.Αν τα τιμήσω όμως, πάει η διατροφή, πάει και το καινούργιο μου μαγιώ.

Όλα αυτά μέχρι που στο σούπερ μάρκετ γνώρισα τα προϊόντα Sweet & Balance. Tι φυσικά γλυκαντικά, τι σοκολάτες σκέτες ή με γέμιση, τι επιδόρπια, τι μπάρες δημητριακών αλλά και γλυκά! Κρέμα καραμελέ, φρουί ζελέ, παγωτό, μιλφέιγ, τσηζκέικ, τούρτες και κέικ πλέον θα τα απολαμβάνουμε στο σπίτι, χωρίς ενοχές. Επίσης με το γλυκαντικό Sweet & Balance και τις φανταστικές συνταγές του site ετοίμασα υπέροχα γλυκά χωρίς ζάχαρη και έτσι περιόρισα κατά πολύ τις θερμίδες.

Για την ιστορία, το εκχύλισμα από το φυτό stevia, αποδίδει γλυκύτητα 250 – 300 φορές υψηλότερη από τη ζάχαρη, δεν μεταβολίζεται από τον οργανισμό και δεν παρέχει θερμίδες. Επίσης, πολύ βασικό είναι ότι διατηρεί τις ιδιότητες του στο ψήσιμο και στο βράσιμο και έτσι χωρίς ενδοιασμούς το χρησιμοποιούμε κατά τα γούστα μας.

Αυτό το καλοκαίρι θα καταφέρουμε να συνδυάσουμε την ισορροπημένη διατροφή με την απόλαυση και το καινούργιο μαγιώ μας με τα λαχταριστά παγωτά και γλυκά της εποχής. Καλό Καλοκαίρι!

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών