20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Τα μπιφτεκάκια θέλουμε να μείνουν ζουμερά, γι’ αυτό το ψήσιμό τους πρέπει να είναι μέτριο, για να μη χαθεί η υγρασία τους.
  2. Τα ψήνουμε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο, βαρύ, αντικολλητικό τηγάνι, για περίπου 5 λεπτά, γυρίζοντάς τα μία φορά. Αν τα ψήσουμε στο γκριλ, τα βάζουμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψάκι (ή σε λαδωμένη σχάρα) και τα ψήνουμε για 3-4 λεπτά, γυρίζοντάς τα μια δυο φορές. Τέλος, αν τα ψήσουμε σε μαντεμένιο σκεύος, το ζεσταίνουμε καλά, το αλείφουμε με ελάχιστο λάδι και τα ψήνουμε για 2-3 λεπτά συνολικά.
  3. Στο ίδιο σκεύος (αντικολλητικό ή μαντεμένιο), ψήνουμε την πίτα για σουβλάκι, χωρίς να τη λαδώσουμε, για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά (αν τη θέλουμε τραγανή), μέχρι να δούμε τα πρώτα «μελανά» σκασίματα. Αν τη θέλουμε πιο λευκή και αφράτη, την ψήνουμε όχι παραπάνω από 2 λεπτά.
  4. «Παίρνουμε την πίτα και βάζουμε δύο μπιφτεκάκια ζεστά και λίγα από τα λαχανικά. Οι αναλογίες κάνουν τη διαφορά. Δεν το φορτώνουμε, για να είναι διακριτές οι γεύσεις. Λίγο ξερό κρεμμυδάκι, σε λεπτές φέτες, φύλλα μαϊντανού και 1-2 λεπτές φέτες ντομάτα. Αν μας αρέσει καυτερό, προσθέτουμε πιπέρι καγιέν και τυλίγουμε. Αν βάλουμε καυτερό κοκκινοπίπερο, δεν βάζουμε γιαούρτι, καθώς το ένα υλικό εξουδετερώνει την ισχύ του άλλου. Αν το προτιμάμε πιο δροσερό, 1-2 κοφτές κουταλιές γιαούρτι σακούλας είναι αρκετές».

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT